Tarihin İzlerini Çanakkale’de Ziyaret Edin

Ülkemiz tarihi adına en değerli mekanlardan biri olan Çanakkale Şehitliği, aynı zamanda en çok ziyaret alan bölge olarak kabul ediliyor. Sizler de tarihimizin en şanlı mücadelesinin geçtiği bu mekanı ziyaret etmek, kültürel değerlerimize yakından göz atmak ve keyifli bir Çanakkale yolculuğu yapmak isterseniz, tarafımızdan düzenlenen Çanakkale şehitlik turu sizleri bekliyor. Çanakkale Şehitlik Turuna Nasıl Düzenleniyor?
Çanakkale Şehitlik turuna katılmak isteyen kimseler için her gün bu turlar düzenlenmektedir. Günübirlik olarak tasarlanan bu turlarda, lüks ve konforlu araçlar eşliğinde Çanakkale'ye varabilir ve Şehitliği rehberler eşliğinde dolaşarak, bu eşsiz tarihi mekan hakkında detaylı, doğru bilgilere sahip olabilirsiniz. Haftanın her günü düzenlenen  Çanakkale turu seferlerinin kesinlikle iptal edilmesi söz konusu olmamaktadır. Bölgeye gösterilen yoğun ilgi ile birlikte katılımların yeterli seviyede olduğu bu turlar, kalkış garantili olarak sunulmaktadır. Kültürel mirasımızın daha iyi anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen Çanakkale Şehitlik turlarımız, son derece uygun fiyatlar ile düzenlenmektedir. Bu fiyat tarifesine göre yetişkinler için yalnızca 70 TL'lik bir ücret söz konusu olup, 0-6 yaş grubundaki çocuklardan ücret alınmamaktadır. 7-11 yaş grubundaki çocuklar için ise, 50 TL'lik bir ücret talep edilmektedir. Yolculuk sırasında ödenen bu ücretin haricinde herhangi bir ücret kesinlikle alınmamaktadır. Çanakkale Şehitlik Turuna Nasıl Gidilir? Çanakkale Şehitlik turuna gitmek için buluşma noktalarımız bulunmaktadır. Bu noktalar, Çanakkale Feribot İskelesi, Kilitbahir Feribot İskelesi ve Eceabat Feribot İskelesidir. Turlarımıza şehir dışından katılacak olan vatandaşlarımız için Çanakkale'de konaklama imkanı ya da uçak veya otobüs bileti bulma konusunda da yardımcı olmaktayız. Düzenlediğimiz Çanakkale gezi ve şehitlik turları sabah saat 09:30'da Çanakkale Gestaş İskelesi önünden başlayacaktır. Çanakkale'nin Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde ikamet etmekte olan veya konaklayan kimseler, tura Eceabat Feribot İskelesi'nden katılma imkanına sahipler. Tüm bu imkanların dışında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden turlarımıza katılmak isteyen değerli misafirlerimiz için Çanakkale Havaalanı üzerinden transfer hizmetlerinde de bulunmaktayız. Çanakkale Şehitlik Turunda Ziyaret Edilen Noktalar Oldukça geniş ve köklü bir tarihin izlerini yansıtan Çanakkale'de düzenlenen şehitlik turlarında misafirlerimiz ile birlikte birçok alanı ziyaret etmekteyiz. Buna göre Kilitbahir İskelesi üzerinden başlayan tur,  Namazgah Tabyası ve Deniz Müzesi, Rumeli Mecidiye Tabyası üzerinden devam etmektedir. Ardından Atatürk'ün, savaş zamanında karargah amacı ile kullandığı ve bugün müze haline dönüştürülen Bigalı Köyü Atatürk evi ziyaretini gerçekleştirip, turumuza Büyük Anafartalar Köyü ile devam ediyoruz. Aynı zamanda Anzac Koyu ve Arıburnu, Kanlısırt Avustralya Anıtı, Mehmetçiğe Saygı anıtı ziyaretleri sonrasında turumuz 57. Alay Şehitliği Ziyareti ile devam etmektedir. Tur sırasında Conkbayırı Yeni Zelanda ve Atatürk anıtları ziyaretleri ve o tarihi savaşın gerçekleştirildiği Anafartalar Ovasını kuşbakışı olarak gözlemleme imkanı da bulunuyor. Bunun haricinde Çanakkale'de yer alan birçok şehitlik ziyarete edilerek, turumuz 17.30'da tamamlanmaktadır.