Eceabat Belediyesi, Yaz Mevsimi Öncesinde İlçe Genelinde İlaçlama Çalışmalarına Başladı.

Eceabat Belediyesi Temizlik İşleri Birimi’ne bağlı olarak sinekle mücadele çalışmaları kapsamında, dere yataklarının ve kanalizasyonların belirli aralıklar ile belediye personeli tarafından ilaçlandığını belirten Başkan EJDER, “Dere kenarları, fosseptik kuyuları, su kuyuları, su depoları, rögarlar, kanallar, çöp konteynırı olan yerler ilaçlanmak suretiyle kontrol altına alma çalışmaları yapıldı. Havaların ısınması ile çevreye rahatsızlık veren haşerelerle ilgili yaz dönemi ilaçlama çalışmalarımız süreklilik arzedecektir.’’ şeklinde konuştu.

Eceabat Belediyesi Temizlik İşleri birimi öncelikli hedeflerinin  kanallar, sulak alanlar, rögarlar ve yağmur suyu birikintilerinin oluşturduğu bölgeler olmak üzere ilaçlama çalışmalarına hız vererek temiz bir çevre ve sağlıklı bir gelecek planlıyor.

İlaçlama çalışmalarının sadece ilçe merkezini değil, ilçe genelini kapsadığını bildiren Başkan EJDER, “Hazırlanan program çerçevesinde Eceabat ilçesi bünyesindeki tüm su birikintileri, park, bahçe, piknik yerleri ve pazaryerleri gibi açık alanlar ve yerleşim yeri çevresinde dörder kez ilaçlandı. Bunların ötesinde İsmetpaşa ve Kemalpaşa Mahalle’sinin bütün yeşil alanları, sokakları ve su birikintileri ilaçlanmış durumdadır.’’ dedi.

İlçe halkından gelen şikayetlerin değerlendirilmesi ile önceki alışkanlıklar terk edilerek Uluslar arası patente sahip gıda, insan, hayvan sağlığı açısından hassas alanlarda kullanılabilen doğal içerikli haşere ilacı temin edildi. Karasinek, sivrisinek, tatarcık(yakarca), hamamböceği ve karıncalara karşı yüksek etkili çalışmalarını gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan EJDER, gece-gündüz ayrımı yapmadan ilaçlama çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.