ÇOKAL BARAJI 4. KISIM ECEABAT BÖLGESİ İÇME SUYU HATTI İLÇEMİZ ÇEVRE YOLUNA KADAR İLERLEDİ.

ÇOKAL

Çokal Barajı İçme Suyu Projesi 4. Kısım Eceabat Bölgesi İnşaat Yapımı hakkında Şubat ayında yaptığı açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Gelibolu yarımadasının 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için yılda 6,6 milyon m3 içme suyu ileteceğiz. Çokal Barajı’ndan suyu alarak şehitler diyarı Gelibolu’ya ileteceğiz. Bakanlığım bünyesinde bulunan DSİ tarafından isale hattıyla birlikte arıtma tesisi de inşa edilecek. Tesislerin inşaatına geçen yıl başladık, bu yıl inşallah bitireceğiz. Eceabat ve Evreşe ilçelerinin 2045 yılı içme suyunu Çokal Barajı’ndan alarak isle hattı vasıtasıyla ilçelerimize beyanatında bulunmuştur.

Eceabat’a yılda 1,57 milyon m3 su aktarılacak olan Eceabat kısmının ihalesi yeni yapılmış olup, ihalesi tamamlanan İçme Suyu İsale hattı ilçemiz çevre yoluna kadar ilerledi.