ANAFARTALAR ZAFERİ’NİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Çanakkale Kara Savaşları’nın dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi’nin 102. Yıldönümü münasebetiyle Conkbayırı’nda anma töreni düzenlendi.

Conkbayırı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören; saygı duruşu, 3 pare saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Hüseyin Yayman, Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı, Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, İlçe Kaymakamı Sn.Turan Yılmaz,Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Ed Mcİsaac, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Belediye Başkanımız Sn.Adem Ejder,siyasi parti temsilcileri ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende,günün anlam ve önemini içeren konuşmaların yapılmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn HüseyinYayman,Vali Sn. Orhan Tavlı ve Tümgenerel Sn. İzzet Çetingöz tarafından şeref defteri imzalandı.
Çanakkale Sanat Tiyatrosunca “Anafartalar Kahramanı” isimli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Askerinin kahramanlıklarının canlandırıldığı tiyatro gösterisi esnasında duygu dolu anlar yaşandı.Conkbayırı’nda gerçekleşen Tören in ardından Kabatepe Mesire Alanı’nda düzenlenen programda yapılan konuşmalar sonrasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehteran Bölümü’nün Mehteran gösterisi davetlilerden büyük ilgi gördü. Program Şehitlerimiz için mevlid ve Kuran okunmasıyla devam etti. Öğle namazı sonrasında davetlilere yemek ikramının ardından program son buldu.

Hamidiye Tabyaları’nda ‘Bir Hilal Uğruna’ Müzikal Tiyatro Gösterisi Sergilendi.Yaklaşık 450 kişinin yer aldığı tiyatral gösteride Osmanlının kuruluşu, İstanbul’un fethi, Balkan harbi ve Çanakkale Savaşları anlatıldı. Müzikal gösteriyi tarihi tabyalarda bulunan çok sayıda vatandaşın katılımıyla izlendi.