15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında bugün Şehitler Abidesinde anma programı düzenlendi.

Şehitler Abidesindeki Törene Çanakkale Milletvekillerimiz Bülent TURAN, Ayhan GİDER, Çanakkale Valimiz Orhan TAVLI, Tarihi Alan Başkanımız İsmail KAŞDEMİR, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet ÇETİNGÖZ, ÇOMÜ Rektörü Yücel ACER, Eceabat Kaymakamı Turan YILMAZ,Belediye Başkanımız Adem EJDER ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halkımızın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Program Çanakkale Valimiz Sayın. Orhan TAVLI’nın çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Tarihçi Sıdıka Eser günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşma sonrasında Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için dua edildi.
Anma Töreni sonunda sembolik şehitliklere karanfil bırakıldı. Tarihi Alan Başkanlığı Tarafından hazırlanan tiyatro gösterisinin sunumundan sonra anma töreni sonlandı.