100.YILDA İLK ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİ YAPILDI.

100. Yılda İlk Şehitleri Anma Töreni Seddülbahir Kalesinde yapıldı.3 Kasım 1914’te şehit düşen 5 astsubay ve 81 er, Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreni Seddülbbahir köyündeki İlk Şehitler Anıtı’nda yapıldı. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, muharip gaziler, daire müdürleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.